Uppfostran

Igår tog jag och Johannes ett snack (som om vi aldrig pratar med varandra annars, haha).

Men denna gången handlade det om Loke och hur vi ska uppfostra honom.

Vi måste verkligen börja sätta gränser. Detta går inte längre! Pojken håller på att ta över här hemma.
Så hädanefter ska vi införa en "skäms stol" som han ska sitta på när han gjort något dumt. Får väl se hur detta kommer att fungera.

För bara denna helg har han varit ett vilddjur. Slagit på tvn, slagit oss, kastat saker i ren jävlighet för att se hur jag ska reagera. Men nu är det slut på det!

Vi ska även göra något åt sovproblemet. Han sover i sin säng i vårt sovrum, men varje natt när vi ska lägga oss vaknar han och vill såklart sova hos oss. Därför ska vi flytta hans säng till hans rum, igen. Och han ska sova där, hela natten. Kommer antagligen bli sju svåra nätter men det får vi ta. Kommer ju bli bättre sen, det vet jag.

Är det några fler än oss som har detta problem? Med trotsiga småbarn! Man kan ju bli galen för mindre.

Kommentarer
Postat av: julia

FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN!

hej jag har just nu en frågestund i min blogg, du kan få vete vad du vill om mig, bara ställ en fråga i frågestunden. PUSS

http://juliahamn.blogg.se/

2010-04-11 @ 13:35:27
URL: http://juliahamn.blogg.se/
Postat av: nalle333

Ni kan vara lugna, ALLA småbarnsföräldrar har problem med trots någongång (de som påstår att de inte har de, ljuger.)

Här hemma kommer trotsen till och från. Men det gäller att vara bestämd och visa vem som bestämmer. Vilka meotder man tar till; "skam-stol" som ni skall göra eller "gå in på ditt rum" metoden..det spelar nog ingen roll. Huvudsaken är ATT man har en metod. Alla familjer är olika och det funkar inte för alla att göra på ett specifikt sätt. Bara att prova sig fram och INTE ge sig. Good luck ;)

2010-04-11 @ 14:07:42
URL: http://www.metrobloggen.se/nalle333
Postat av: Larissa Oikari

Ett annat tips på "skäms stol" är från ett realityprogram jag har kollat på. När barnen gör något dumt, t ex slår något syskon får de gå och sätta sig i hörnet och de ska sitta där tyst och inte skrika. I alla rum denna familj har så har de ett hörn barnen kan gå till om de varit stygg.



Familjen/serien jag talar om är "Jon and Kate plus eight" De har två tvillingtjejer och sedan har de sexingar, tre flickor och tre pojkar. På denna länk kan man se på alla 6 säsongerna av serien. Ett kamerateam filmar familjen i deras hem, vardagen. http://tv.blinkx.com/show/jon-kate-plus-8/sYzkuMdk4EwDlOb8kJ3Kx1K0Qu8#s4e2

2010-04-11 @ 14:42:14
URL: http://oikari.webblogg.se/
Postat av: MammaFride

SV: Tusen takk :)

2010-04-11 @ 16:33:57
URL: http://mammafride.blogg.no
Postat av: henny

Oh ja, detta känns igen. Välkommen till trotsåldern typ..

Lillemor får utbrott när hon inte får som hon vill, men har börjat för typ en vecka sen med o sätta skarpa gränser på vad som är okej och inte, och det har faktiskt blivit mycket bättre. :)

2010-04-11 @ 17:21:02
Postat av: Angelica

Vi har precis samma problem med anthon, och han slåss och sparkas.. Vi har också funderat på skäms-stol eller hörn, men undrar om de inte är för små för att förstå det?

2010-04-11 @ 19:22:36
URL: http://muchlov.blogg.se/
Postat av: henny

Måste bara svara på Angelicas inlägg:



Jag tror att en 1.5-2åring kan möjligtvis vara för liten för att förstå vad en skämsplats innebär, och är det så att man använder den metoden men att de inte förstår innebörden av att sitta kvar, så får man helt enkelt skicka dem i säng.

Man tar barnet, sätter det i sängen o säger klart o bestämt typ "Nu gjorde du såhär, det får man inte göra, du får sitta här tills du lugnat ner dig och inte gör mer dumheter" och sen går man ut. Man får ju inte låta det gå för lång stund innan man går in o hämtar barnet igen, och när man gör det så säger man typ "Okej, nu får du komma upp o vara med igen om du är lugn, men inget mer kasta/skrika/slåss etc"



Enkla, konkreta tillrättavisningar tror jag på, uppför du dig illa får du inte vara med, men så fort du uppför dig bra igen så är du välkommen. :)

2010-04-11 @ 20:32:00
Postat av: Therese, Hampus & Pontus mamma

Vi hade ett fasligt problem med att Hampus skulle spottas, kasta leksaker och allmänt jävlas när de inte passade herren.

Då gjorde vi först så att han fick "en varning", andra gången blev det in på rummet, fortsatte han fick han sitta i sin IKEA-stol så han lugnade sig. Kan säga att de funkade kanon. Nu är de färdigspottat (bara i handfatet), för det mesta kastas det bara bollar, kan flyga någon leksak någon gång, men inte efter att han "fått gå till rummet".

Jävligheten brukar komma på helgen, men då räcker de oftas med att säga att "då får du gå in på ditt rum och inte vara med". Då skall han komma upp i knät och gossa och så är det bra.

Hoppas att du uppdaterar med hur de går =)

2010-04-11 @ 21:13:24
URL: http://nuppi.blogg.se/
Postat av: Emma

Åh, jag känner igen detta med trotsen alltså! Fyy man kan ju bli tokig för mindre alltså..Vi kör också på ett "straff" eller ja, vi kör in honom på rummet. Någon gång måste man ju börja vara "hård" annars kommer det troligtvis bara bli värre =)



Haha jo lite bränd bidde jag men blixten gjorde så det såg mer bränt ut än va det är, hahah! Lite brunare i färgen blev det allt, hehe!!

2010-04-11 @ 22:30:39
URL: http://emmaaronsson.blogg.se/
Postat av: Millan

Har en rätt så överjävlig femåring här hemma.. Bra att ni tar tag i de med Loke i tid.. här har det gått alldeles för länge och det är ett rent litet helvete nu.. Fast, försöker få de på rätt köl igen.. Enda jag kan säga om det är att man behöver dubbla doser tålamod.

2010-04-11 @ 22:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0